masszazsvarazskucko

Lehet, hogy furcsa elnevezése ez egy meditációnak. Igen, meglehet. A szót egy pszichológus hölgy alkotta meg az egyik tanfolyamon. De a lényeget tökéletesen mutatja. Indulattalanítani fogunk abban a közel két órában, amíg a meditáció tart.

Hogy mit jelent ez? Az elmúlt időszakban és legfőképpen a Tízmilliószoros napok körül hallottam jónéhány embertől (mert akkor beindul az internet és árasztja magából a mi mit tegyél és mit ne tegyél ezen a napon cikkeket), nem sikerült pozitívnak lenni, és a végeredmény az, hogy amit reggel frissen és fitten ébredve megfogadunk, hogy akkor ma mindenképpen pozitív leszek, az nem jön össze és a nap zárásaként jön a „pipa vagyok” érzés.

A valódi megoldás az, hogy ne csak a Tízmilliószoros napokon legyünk pozitívak. A hétköznapokban, a mindennapi csodákban is találjuk meg a felemelőt, ami segít értékelni az életünket. Mert mindig van ilyen, csak tény, nem mindig olyan könnyű megtalálni, pedig rendszerint ott van az orrunk előtt. Időbe telik, amíg az ember eljut oda, hogy már nem kell annyira koncentrálni, keresni azt a bizonyos pozitív érzést, a mosoly jön magától, onnan mélyről és tényleg valódi lesz, a nehézségekben, a kicsit döcögős dolgokban is meg lehet találni a tapasztalásra való felhívást.

indulattalanito meditacioNemrég tanultam, hogy minden egy válaszreakció. A külső környezet küld egy impulzust, ami benyom nálunk egy gombot, azonnal cselekvésre késztet minket és máris megy vissza a válasz. Csak nem mindegy, hogy milyen az a válasz. Sok frusztráció, harag és düh lehet bennünk, ami olykor úgy tör ki belőlünk, hogy aztán söpör mindent. Nekünk sem jó, nem beszélve azokról, akikre rázúdítjuk ezeket az érzéseket, kirohanásokat.

Ennek az indulattalanító meditációnak az a célja, hogy ezeket a bennünk felgyülemlett frusztrációkat szépen transzformáljuk, és ehhez mutatok egy nagyon hatásos technikát. Összegyűjtjük azokat az érzéseket, amelyek gátolnak bennünket abban, hogy nyugodtabban reagáljunk le helyzeteket, ne arra koncentráljunk, hogy nyugodtak maradjunk egy-egy helyzetben, hogy az a béke és nyugalom, amire hosszútávon vágyunk az életünkben, az végre elinduljon, kifejlődjön és a mindennapi életünk része legyen. Akár jön a Tízmilliószoros nap, akár nem, hiszen minden reggel felkel a nap és nem csak évente négyszer érdemes pozitívnak lenni :o)

Ha úgy érzed, Neked is jól esne egy feszültségoldás, indulattalanítás, akkor kérlek figyeld majd a meghirdetett időpontokat. Köszönöm!

 © 2017-2024 EasyDesign®